Balassa István - Bor, Szenvedéllyel

Balassa István 2005-ben alapította saját pincészetét Tokajban, és azóta a borvidék egyik legkarakteresebb alakjává vált. Jelenleg 17,6 hektáron (ebből 2,4 ha parlag) dolgozik, 45 parcellán keresztül, Tokaj, Tarcal és Mád 11 dűlőjében.

A történet még 1999 nyarán, egy sörözéssel kezdődött – István ekkor még nem is sejtette, hogy a borászat teljesen rabul ejti. Azóta ezt a hivatást a kreativitás, a problémamegoldás és a minőség iránti megszállottság vezérli nála.

Ahogy ő fogalmaz: „Ha választanom kellene, talán Daniel Craig után ez a második legizgalmasabb szakma – csak nálunk nincsenek fegyverek, de a komplexitás megvan.”

A cél mindig ugyanaz: megőrizni és visszaadni a szőlőben rejlő élményt – a lehető legtisztábban, legmélyebben.

  • Andrea 5/5

    Kiváló borok, fantasztikus ember a borok mögött, szuper bortúrák, érdekes történetek, eddig mindig nagyszerű élményekkel gazdagodva tértünk haza a kóstolókról. Ne hagyd ki, ha a Tokaji borvidéken jársz!

  • Dávid 5/5

    Legjobb tokaji borászok egyike! Parádés borok évek óta!

  • Tamás 5/5

    legjobb szamó evör (na jó, megosztva a Szepsy mesterrel)

Kérdésed van? Segítünk!